Известие

Collapse
No announcement yet.

Загуба на тоци - таблото не свети

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Репатриране = 310 лв
    Бодито е при мен = 200 лв
    Прехвърлянето на софтуера = 150 лв
    Дребни разходи /диагностики/ =50 лв
    Цялостна диагностика ,проследяване на инсталация = Не се знае още.
    И ако не се събуди , др седмица я пускам на части и да не съм чул за АФ
    Alfa Romeo 159 JTDm
    Alfa Romeo 155 TS

Comment

Е, ти пък...

Това може да се случи с всеки автомобил.
      Освен това си дал само 670лв досега.

Просто не си случил на правилния човек(механик, ел.техник) .

Не се отчайвай, алфата ти е хубава, просто трябва да намериш правилният човек.

Успех.
      Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Оказа се ,че боди то е загубило паметта си /здраво е/
        А дали е така !!!!
        Alfa Romeo 159 JTDm
        Alfa Romeo 155 TS

Comment

Всички сме притихнали да разберем как ще свърши твоята драма!
          Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
          ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Със самоубииство
            Alfa Romeo 159 JTDm
            Alfa Romeo 155 TS

Comment

Вторият ключ пробва ли го? С него дали ще има ефект.Не се разбира от темата досега.Пробвай и с вторият ключ.
              Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Първоначално публикувано от alfa racer GTA Покажи съобщение
                Вторият ключ пробва ли го? С него дали ще има ефект.Не се разбира от темата досега.Пробвай и с вторият ключ.
                Много отдавна минахме този път /преди 40 дни /
                Alfa Romeo 159 JTDm
                Alfa Romeo 155 TS

Comment

Една препоръка от мен,провери бушон F3 в предното бушонно табло,той е за захранването на мотора за волана,ако няма захранване пали дисплея като отвориш вратата,но не можеш да дадеш на контакт !!!!!
                  Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                  Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                  Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Колеги ,нещата вече не опират до реленца ,бушончета и т.подобни.
                    Прегледано е обстойно с техника която струва 90% от стойноста на автомобила /чисто нов/
                    По последни данни , бодито не е изгоряло , просто е изгубил голяма част от паметта си.
                    Трява да купя : Блокировката на волана ,kay holder /четеца на ключа/ и евентуално ключ.
                    Alfa Romeo 159 JTDm
                    Alfa Romeo 155 TS

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                      Е аз не съм ли ти казал какъв е най-вероятния проблем.
                      Закачаш се на КАН-а с осцилоскоп и гледаш дали идва управляващ сигнал от ключа. Ако го вкараш и по КАН-а няма никой, то виновник е четеца на ключа. Ако обаче минават комуникационни сигнали, то вероятен виновник е ЕКУ-то за заключването на волана.
                      За теста също така може ръчно да подадеш управляващи +12 волта от изхода на ЕКУ-то на волана до главните релета.
                      Хайде още малко жокери. Ама следващите ще струват вече пари.
                      Това е правилния подход, към проблема.
                      Alfa Romeo 159 1.9 16V SW

Comment

• Първоначално публикувано от Lunov Покажи съобщение
                        Колеги ,нещата вече не опират до реленца ,бушончета и т.подобни.
                        Прегледано е обстойно с техника която струва 90% от стойноста на автомобила /чисто нов/
                        По последни данни , бодито не е изгоряло , просто е изгубил голяма част от паметта си.
                        Трява да купя : Блокировката на волана ,kay holder /четеца на ключа/ и евентуално ключ.
                        Баси и мъката, честно.
                        Бодито си било загубило паметта. Естетвено, че това ще ти кажат, като са малоумни и не знаят какво правят. Нали трябва да ти кажат нещо.
                        Аз ти разправям как да се открие проблема и най-вероятно къде е, а ти се набутвай с още пари.
                        Най-елементарното - някой дори провери ли захранването и масата на ЕКУ-то на волана? Защото аз лично съм имал такъв случай със загубена маса и проблема е аналогичен на твоя. Ама карай де - бодито си загубило паметта, ама само част от нея, за да е по-яко.
                        Оправяй се натам, щом не слушаш.

п.п. Проблема тук не са парите, както казваш. Проблема е в хората, които не знаят стъпките по откриването и отстраняването на проблема. И каквато и апаратура да им набуташ в ръцете, ако не знаят как да я ползват правилно, то е все тая накрая.
                        А и твоя проблем не може да се намери с диагностична апаратура боцната в ОБД буксата, ако ще и 2 милиона да струва.
                        Last edited by BO; d.m.y г., 11:38.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                          Баси и мъката, честно.
                          Бодито си било загубило паметта. Естетвено, че това ще ти кажат, като са малоумни и не знаят какво правят. Нали трябва да ти кажат нещо.
                          Аз ти разправям как да се открие проблема и най-вероятно къде е, а ти се набутвай с още пари.
                          Най-елементарното - някой дори провери ли захранването и масата на ЕКУ-то на волана? Защото аз лично съм имал такъв случай със загубена маса и проблема е аналогичен на твоя. Ама карай де - бодито си загубило паметта, ама само част от нея, за да е по-яко.
                          Оправяй се натам, щом не слушаш.

п.п. Проблема тук не са парите, както казваш. Проблема е в хората, които не знаят стъпките по откриването и отстраняването на проблема. И каквато и апаратура да им набуташ в ръцете, ако не знаят как да я ползват правилно, то е все тая накрая.
                          А и твоя проблем не може да се намери с диагностична апаратура боцната в ОБД буксата, ако ще и 2 милиона да струва.
                          Какво ми казваш бе , какво ми казваш !!!!!
                          Неразбирам нищо от двг, ел. инсталации и каквито и да са ремонти по автомобилите.
                          Неразбирам нищо от това което ми казваш.
                          Какво преслагаш да направя ?!? Да ида при него и да му кажа : Ел. малоумник ти неразбираш нищо BO ми каза да преместиш това тук и да включиш това гам !!!!
                          Ако някои невеж в тази област /като мен/ дойде при теб и ти каже такова нещо ,как ще реагираш ?
                          Ти неразбираш ли ,че 5 6 човека капитолирват вече.
                          И всеки казва другия колко е неграмотен.
                          Alfa Romeo 159 JTDm
                          Alfa Romeo 155 TS

Comment

• Не се сърди, колега Lunov.
                            Споделяш за проблема си във форума и е нормално да получиш най-различни съвети, в т. ч. и затова, какво не е трябвало да правиш.

В крайна сметка, оцени това, че хората все пак се опитват да ти помогнат.

BO, Илко Иванов, Mury,.............по един или друг начин дават ценни насоки, които не следва да пренебрегваш с лека ръка, само защото не ги разбираш.

Аз не съм запознат в детайли с ел инсталацията на твоята кола и поради това си мълча за да не внасям допълнително объркване.

Накратко - нещата понякога изглеждат мистериозни и прекалено сложни, просто защото не си попаднал на точния човек. Това наистина е доста изнервящо, особено, когато хем проблемът не се решава, хем разходите си вървят.

Моят съвет:

Щом не разбираш, какво ти говорят хора на технически език, търси точния човек и аз не се съмнявам, че проблемът ще бъде отстранен.

Успех!

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Качваш я на един репатрак и право при BO!
                              Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDmQ 200 к.с.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                                Не се сърди, колега Lunov.
                                Споделяш за проблема си във форума и е нормално да получиш най-различни съвети, в т. ч. и затова, какво не е трябвало да правиш.

В крайна сметка, оцени това, че хората все пак се опитват да ти помогнат.

BO, Илко Иванов, Mury,.............по един или друг начин дават ценни насоки, които не следва да пренебрегваш с лека ръка, само защото не ги разбираш.

Аз не съм запознат в детайли с ел инсталацията на твоята кола и поради това си мълча за да не внасям допълнително объркване.

Накратко - нещата понякога изглеждат мистериозни и прекалено сложни, просто защото не си попаднал на точния човек. Това наистина е доста изнервящо, особено, когато хем проблемът не се решава, хем разходите си вървят.

Моят съвет:

Щом не разбираш, какво ти говорят хора на технически език, търси точния човек и аз не се съмнявам, че проблемът ще бъде отстранен.

Успех!
                                Той ме упреква ,че колата ми е счупена и не я оправям. Знаеш ли през колко народ съм минал... и на финала той ми казва ,че аз съм виновен.
                                Ходил ли е някой на лекар и да му каже как да го лекува???

---------- Post added at 15:00 ---------- Previous post was at 14:50 ----------

Интересно ми е и друго.
                                Как неискат да си говорят един с друг /само си плюят в устите /
                                Alfa Romeo 159 JTDm
                                Alfa Romeo 155 TS

Comment

Working...
                                X